Vanaf circa 17 februari is het mogelijk om via deze pagina een plan voor een buitenkunst project in te dienen.

Hoe werkt het?

Via een formulier op deze pagina kan een plan worden ingediend voor een buitenkunst project in Baarn.

Voor wie?
Kunstenaar, artistiekeling of basisschool? Iedereen die wil mag een plan indienen voor een buitenkunst object. De enige eis die we stellen is dat je uit Baarn of omgeving komt.

Kosten
Bij het indienen van een projectplan kan je aangeven wat de kosten zijn van het buitenkunst project. Op het moment dat jouw plan wordt uitgekozen, wordt dit bedrag uitgekeerd zodat je aan de slag kan.

Deadline

Plannen dienen uiterlijk 1 mei 2020 te zijn ingediend.
Selectie & keuze
Alle plannen worden beoordeeld en uiterlijk 15 mei 2020 wordt per e-mail gecommuniceerd of je jouw plan uit mag gaan voeren.
Plaatsing
De buitenkunst objecten worden in de laatste week van juni geplaatst en zullen in juli – augustus blijven staan. Uiterlijk 13 september worden de objecten verwijderd.
Eigendom
De objecten blijven eigendom van de maker(s). Plaatsen van de werken is geheel op eigen risico.

De selectie

Er zijn een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij een buitenkunst project:

Locatie
Een buitenkunst project kan specifiek voor één locatie zijn, of zodanig dat het op verschillende locaties geplaatst kan worden. Als een project geschikt is voor meerdere locaties dan verhoogt dit de kans dat het uitgevoerd kan worden.
Van belang is dat het object meerwaarde toevoegt aan de locatie.
Denk aan centrale locaties als: Baarnse Bos, Stationsplein, Pekintuin, de Brink, Eemvallei, Wilhelminavijver enz.
Bestendigheid
De objecten moeten twee maanden buiten in weer en wind kunnen staan. Daarnaast moeten ze hufterproef zijn.
Plaatsing & montage
Hou rekening met de montage en plaatsing van het object. Moet er op locatie veel in elkaar gezet worden? Hoe kan het geplaatst worden; ophangen, verankeren aan de grond?
Samenwerking
Vanuit onze stichting vinden we samenwerking belangrijk, want samen sta je sterk. Daarom willen we iedereen vragen verbinding en samenwerking te zoeken. Dit kan een samenwerking zijn met kunstenaars, kinderen, ouderen of juist met een andere organisatie of vereniging.
Duurzaamheid
Het streven is om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, bijvoorbeeld in de keuze van de materialen of door hergebruik.

Projectplan indienen

Wegens de corona crisis gaat Zomerkunst Baarn 2020 niet door.