Atelier depARTure

In Atelier depARTure werken en exposeren kunstenaars Inge Prins van Wijngaarden en Bastiaan van Amstel. Beide kunstenaars hebben een eigen, kenmerkende stijl en laten in het atelier een spannende mix zien van intuïtieve werken. Gelaagdheid, verbeelding, materiaalgebruik en kleuren spelen de hoofdrol.

Bastiaan van Amstel
Ik sta bekend om mijn intuitieve en spontane abstracte schilderijen. Ze worden niet gecreeerd met een verwijzing of process, maar door organische en ongeplande energie. Elk werk  vertegenwoordigd een volgende stap in mijn persoonlijke reis en geeft de kijker ruimte voor eigen interpretatie en associatie. Aanwezigheid en afwezigheid wordt onderzocht door verschillende lagen en kleuren die het canvas in en uit vloeien. Het getekende oppervlak onthult maar gedeeltelijk wat eronder gebeurt, trekt fantasie aan en is de vonk voor de volgende ontmoeting
06 22807632
www.bastiaanvanamstel.com

Inge Prins van Wijngaarden
Mijn kunstwerken zijn mijn reflecties op het leven, de manier waarop ik het ervaar en hoe ik het om mij heen zie. In mijn werk reflecteer ik thema’s die mij zorgen baren: van essentiele issues tot dagelijkse kleinigheidjes, vaak met een vleugje humor. Mijn bronnen van inspiratie zijn de natuur, mensen en de eigenschappen van materialen. Duurzaamheid staat aan de basis van alles wat ik maak. Ik sta voor een bewuste omgang met het milieu en daarom werk ik alleen met milieuvriendelijke of gerecyclede materialen. Omdat deze materialen erg divers zijn, maak ik gebruik van verschillende technieken om ze tot leven te wekken. Intensief materiaal onderzoek is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn werkproces.
06 41823108
instagram.com/ilpvw/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *