Mi Marie Keramiek

Mary Splinter (1972) is altijd een creatieveling geweest, sinds 2015 gaat de creativiteit voornamelijk in de klei. In 2019 heeft zij de 3 jarige ambachtelijke opleiding keramische technieken aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda afgerond. Op dit moment volgt zij een extra leerjaar glazuren in Gouda.

Haar werk is zeer gevarieerd. Het liefst maakt zij unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur. Daarnaast maakt zij af en toe gebruiksgoed m.b.v. de draaischijf of combineert zij handgevormd werk met draaiwerk.

Ze experimenteert graag, de combinatie van meerdere soorten klei of van klei met porselein en bouwen op het randje van wat technisch haalbaar is. Het werk begint wel met een grof plan maar het vormt zich vaak past echt tijdens het maakproces. Haar werk krijgt een afwerking met zelfontwikkelde glazuren of engobes. Laat je verrassen door haar werk.
www.mimariekeramiek.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *