Jan Groenhart (ArtStudiosBergen)

Het landschap is de eeuwige inspiratiebron voor de schilder Jan Groenhart. De eerste jaren na de Rietveldacademie maakte hij sfeervolle naturalistische aquarellen. Hij verruilt aquarel voor acrylverf en al snel schildert hij alleen nog in olieverf. Steeds meer gaat het in het werk over “het gevoel van landschap” in plaats van het plaatje. Daarbij is het niet van belang of het uiteindelijke schilderij naturalistisch is of bijna abstract. Zelf zegt hij er over ; “De sporen van mijn wroeten zijn te vinden in de huid van elk schilderij . Niet het plaatje is van belang , maar de ziel van het landschap , dat is wat ik zoek . Het is af ,als ik geraakt wordt door wat ik zelf gecreëerd heb .” Over het werk van Groenhart zijn inmiddels drie boeken verschenen.
www.jangroenhart.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *