Ad Groot (ArtStudiosBergen)

Ad Groot (1953), beeldend kunstenaar, musicus, woont en werkt in Bergen NH. In de periode 1985 tot 2010 wonend en werkend in Parijs. Het eerste wat bij zijn schilderijen opvalt, is de verfbehandeling en de rijkdom aan structuur. Het ontstaanproces is een van de allerbelangrijkste aspecten. Het schilderproces bestaat uit het aanbrengen van verf, het wegschrapen ervan, het gieten, het pigmenteren om zo laag op laag de juiste verhoudingen in licht en kleur te vinden. De natuur is zijn grote inspiratiebron. Recent is het thema landschap en spiegeling leidend in zijn werk. Schommelend op de grens van figuratief en abstract schept hij een imaginaire wereld waarin compositie en kleur evenwicht zoeken. Dan schildert hij een imaginair landschap dat even zo goed gestapelde aardlagen kunnen zijn. Soms, door blauwe en vergrijsde kleuren, veranderd land in water en worden landschappen zeegezichten.
www.adgroot.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *