Jeroen Bolleman

Beeldend kunstenaar Jeroen Bolleman maakt pentekeningen waarin hij zich laat leiden door het toeval. Hierin zoekt hij naar wetmatigheden waar gevoel, intuïtie en rationaliteit samen komen. In zijn manier van tekenen gaat het erom dat er uit elke lijn iets te halen is. Hij begint met een krabbel om hier vervolgens iets uit te laten ontstaan. Het spel en de verrassing die deze manier van werken brengt, zijn voor hem de kern waar het in het leven om draait. Van jongs af aan heeft Jeroen Bolleman getekend. Na het verlaten van de kunstacademie heeft hij zich een aantal jaren gestort op het maken van beelden, objecten en installaties. Dit is ook terug te vinden in zijn tekeningen. Zijn tekeningen bestaan uit vele losse tekeningen die hij als bouwstenen op een ondergrond plakt. Hier probeert hij een geheel van te maken door de lege vlakken die zo ontstaan, samen te laten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *